Sepetim (0) Toplam: 0,00TL
9786255905055
362516
Toplumsal Araştırmalar Kitabı-4
Toplumsal Araştırmalar Kitabı-4 Социални Изследвания Книгата / Social Research Book
0.00

Bu eser sadece e-kitap olarak yayımlanmıştır. Google Play linkine tıklayarak kitaba ulaşabilir, ücretsiz okuyabilirsiniz.

Bilimin Disiplinlerarası Yolculuğuna Davet: Toplumsal Araştırmalar Kitabı-4

UTAK Uluslararası Toplumsal Araştırmalar Bilim Derneği’nin bilimsel çalışmalara olan katkısını taçlandıran "Toplumsal Araştırmalar Kitabı-4" , uluslararası çapta düzenlenen kongrelerden ilham alan özgün akademik eserlerden biridir. Farklı disiplinlerden araştırmacıların bir araya geldiği, sosyal bilimlerden mühendislik bilimlerine kadar geniş bir yelpazede bilimsel tartışmaların yapıldığı bu kongrelerin temel amacı, bilimin disiplinlerarası doğasını en iyi şekilde yansıtmaktır.
Kitap, 2025 yılında Bulgaristan’da düzenlenen UTAK-Bulgaristan kongresinde sunulan özet bildirilerin genişletilmiş versiyonlarını içermektedir. Bu özgün çalışmalar; tarih, edebiyat, filoloji ve sanat gibi alanlarda değerli akademik içerikler sunmakta, on üç yazarın kaleminden çıkan derinlemesine analizlerle bilim dünyasında iz bırakmayı hedeflemektedir.
UTAK, düzenlediği uluslararası kongrelerde Türkiye’den ve dünyadan birçok bilim insanını buluşturmuş; alanında uzman araştırmacıların katılımıyla gerçekleştirilen bu organizasyonlar, akademik çevrelerden toplumun her kesimine hitap eden başarılı çalışmalara ev sahipliği yapmıştır. "Toplumsal Araştırmalar Kitabı-4", yalnızca bilimsel tartışmalara bir zemin sunmakla kalmayıp, aynı zamanda toplumsal değişimin ve kültürel etkileşimin bir aynası olmayı amaçlamaktadır.
Bu kıymetli eser, DBY Yayınları’nın titiz çalışmalarıyla okuyucusuyla buluşmuş; bölüm yazarları ve editörlerin değerli katkılarıyla zenginleştirilmiştir. "Toplumsal Araştırmalar Kitabı-4", akademik çalışmalardan ilham almak ve yeni perspektifler keşfetmek isteyen herkes için bir başucu kitabı olma niteliği taşımaktadır.

Kitapta Yer Alan Makaleler:

Japon Kültürüne İlişkin Stereotip (Kalıp Yargı) Algılar ve Japonya Durumu (Nıhon Jıjou) Dersinin Bu Algıların Değişimindeki Rolü / Cahit KAHRAMAN
За Политическото “Съдържание” На Панталоните / Доц. Д-р Димитър ВОДЕНИЧАРОВ
Текстилният Печат Като Изразно Средство На Модния Дизайнер / Динка КАСАБОВА
Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinde Filibe (Plovdiv) / Hasan KAYA
Uykusuzluğun Laneti: Robert Schneıder ve Emil Michel Cioran’da Varoluşsal Çıkmaz / Hatice GENÇ
Движението Като Генезис На Събитието / Кънчо КАСАБОВ
Doğu Rumeli Ağızlarında Şimdiki Zaman Çekimi ve Onun Türkmen ve Gagavuz Türkçeleri ile Olan Benzerlikleri / Mehmet Oğuzhan KUŞOĞLU
Cam Kırıkları Parkı’nda Edebiyat ve Sinemanın Anametinsel İlişkisi / Oktay ATİK & Seher OVAT
Dijital Oyunlar, Hayranlar ve Anlatılar: Dijital Kültürde Yeniden Üretim / Oktay ATİK & Hilal ADA
Savaş Tarihi Üzerine Bir Değerlendirme: Mohaç Meydan Muharebesi (29 Ağustos 1526) / Ökkeş NARİNÇ & Hülya KURT

Kapat